Categoría: SERVEIS PUBLICS

6

abr 2020

BLOGS CCOO PV

La importància del que és públic

En aquests temps és bo recordar un dels teòrics del liberalisme econòmic, Adam Smith, que en una de les seues cèlebres frases va dir: “Mai he sabut que feren molt de bé aquells destinats a treballar pel bé públic”. Sens dubte són paraules, encara avui, irrespectuoses i injustes per a les persones que presten els seus serveis en l'àmbit de les administracions, paraules que en els nostres dies posen en evidència a qui són escèptics de la res publica, a qui han aplicat amb zel, al planeta i al nostre país, les receptes neoliberals.

Publicado por Arturo León López en BLOGS CCOO PV el 6 de Abril de 2020. Categorías: SERVEIS PUBLICS, ESTAT SOCIAL.

26

dic 2018

BLOGS CCOO PV

La ideologia com a obstacle per a la reversió de serveis públics

La legítima decisió d’assumir la gestió dels serveis públics està sent objecte de disputa ideològica i política pels qui han fet un bon negoci durant anys, pels qui es resisteixen a perdre els beneficis que han generat per a l’accionariat de les corporacions que els han dirigits, més encara quan no es tracta del rescat dels serveis, sinó de la finalització dels contractes.

Publicado por Arturo León López en BLOGS CCOO PV el 26 de Diciembre de 2018. Categorías: REVERSIO, SERVEIS PUBLICS.

19

dic 2017

BLOGS CCOO PV

Una sanitat en beneficis

Hi ha una diferència clara entre les empreses privades i les empreses públiques. Les privades han de rendibilitzar les inversions amb un objectiu clar de guanyar diners mentre, que les públiques tenen com a única finalitat prestar un servei a la ciutadania amb eficiència, equitat, qualitat i transparència.

Publicado por Josep Antoni Carrascosa en BLOGS CCOO PV el 19 de Diciembre de 2017. Categorías: SANITAT, SERVEIS PUBLICS.

30

may 2016

BLOGS CCOO PV

Internalització de serveis

No és cap novetat que la “nova Diputació de València” ha apostat per la modernització i la transparència, prova d’això és un dels compromisos adoptats pel president Jorge Rodríguez d’acabar amb l’ocupació irregular i revertir les privatitzacions, i un exemple ha sigut la internalització del servei d’atenció telefònica de Gestió Tributària.

Publicado por Soledad Fernández Cano en BLOGS CCOO PV el 30 de Mayo de 2016. Categorías: SERVEIS PUBLICS, REVERSIO, REMUNICIPALITZACIO, INTERNALITZACIO.

9

may 2016

BLOGS CCOO PV

UJI: 25 anys d'oportunitats

Des de la perspectiva de les classes populars, la creació de la Universitat Jaume I va tenir un gran i positiu impacte a les comarques castellonenques. Per contextualitzar la importància d'aquest esdeveniment històric hem de recordar que l’UJI es va crear l'any 1991, mentre a Espanya encara s'estava construint l'estat social. I de la mateixa manera que es creava un sistema sanitari públic de qualitat per a tota la població o tal com es tractaven de consolidar i millorar els diversos nivells de l'ensenyament públic (Llei d'ordenació general del sistema educatiu, 1990), també es pretenia democratitzar les universitats (Llei de reforma universitària, 1983), facilitant l'accés als estudis universitaris a molts sectors socials de les classes populars, com els fills i les filles de famílies treballadores o la joventut rural, per exemple, per a qui fins a aqueix moment açò havia resultat molt difícil o summament costós.

 

Publicado por Manel Nieto, secretari general CCOO Comarques del Nord en BLOGS CCOO PV el 9 de Mayo de 2016. Categorías: UNIVERSITAT, UJI, SERVEIS PUBLICS.

Últimas entradas

Palabras clave

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.