12

feb 2016

50 anys de CCOO PV

12 de Febrero de 2016. Josep Antoni Carrascosa I Torregrosa

Article de Josep Antoni Carrascosa, secretari general de CCOO La Ribera- La Safor. Publicat al diari Levante- EMV.


És necessari per a la salut democràtica de la societat valenciana i espanyola fer memòria i retre un just reconeixement a les dones i homes que al seu dia optaren per plantar-li cara a la dictadura construint de baix cap amunt una organització sindical que poguera respondre al temps que vivia la classe treballadora on la manca de llibertat fou clau perquè apareguera un sindicat d'avantguarda i de referència per a la lluita contra la dictadura. Comissions Obreres del País Valencià compleix ara en l'any 2016 50 anys. 

Un sindicat sempre identificat i compromès amb la defensa dels drets de les treballadores i dels treballadors valencians. Un compromís revalidat dia a dia  a tot arreu del territori i dels sectors productius. 50 anys en la defensa ferma de la identitat del poble valencià, del seu autogovern, originant al llarg del temps sinergies i espais de solidaritat. Comissions Obreres és aleshores un col·lectiu de dones i d'homes amb un bagatge històric de lluita per la democràcia i la llibertat. En la dècada dels anys 60 naixeria el sindicat confederal, de classe, democràtic, sociopolític, independent, unitari i internacionalista. Malgrat molts entrebancs i situacions difícils de governar no hem nimbat en les nostres conviccions mes arrelades a la classe treballadora, i seguim sent fidels a la nostra pròpia història.

El temps passa i bastant sovint solem oblidar fets i moments que han marcat la història del moviment sindical. Comissions Obreres del País Valencià és part important de la construcció i naixement de les CC.OO. Som hereus de la lluita social, del sindicalisme prepositiu, reivindicatiu i negociador, hem protagonitzat les majors mobilitzacions conegudes per la societat valenciana i espanyola defensant drets socials, de ciutadania, i laborals.

Hui Comissions Obreres representa la majoria dels treballadores i de les treballadores en el centre de treball, l'empresa i davant les institucions públiques. Tenim vocació i obligació de ser un sindicat amb una estratègia d'acció sindical general i de proximitat que atén treballadors immigrants, aturats, col·lectiu més desafavorits de la societat i que a més a més organitza i impulsa des de les seues fundacions espais de solidaritat a través de la formació (Escola Vicent Ventura- CitMi-Cite) i del treball amb el Tercer Món de (Pau i Solidaritat) a més del Centre 1er de Maig que aleshores treballa constantment en la formació de sindicalistes y treballadors. 

Doncs bé, situar-nos hui en el present és el més important i per això volem mantenir el compromís permanent davant els treballadors i la societat valenciana. 50 anys en són molts i sense dubte nosaltres hem contribuït a la vertebració i a la cohesió social al País Valencià, un objectiu sempre per acabar. Comissions Obreres és un sindicat d'homes i de dones ferm en la defensa dels drets de la dona i de la llibertat d'elecció sexual de les persones, compromès amb la defensa de la salut laboral, el medi ambient i els drets humans. 

Últimas entradas