15

abr 2019

28 d'abril, defensem la democràcia

15 de Abril de 2019. Manel Nieto

Benvolgudes lectores i lectors d'aquesta Tribuna de CCOO, en aquesta ocasió i amb motiu de les pròximes eleccions autonòmiques i legislatives a què estem convocades el pròxim dia 28 d'abril, vull, desitge i sent la necessitat de dirigir-me a vosaltres, des d’aquesta finestra, per socialitzar algunes de les reflexions i propostes que entenem des de CCOO PV necessàries.


El sindicat ha realitzat un procés participatiu amb la seua afiliació i amb les seues estructures internes en el qual s'ha sotmés a consulta una sèrie de línies d'acció per presentar als partits polítics davant les pròximes eleccions del 28 d'abril. El resultat ha estat un document amb 48 mesures i l'establiment d'aquelles matèries que considerem prioritàries i que poden disposar d’ell en la seua integritat en la pàgina web del sindicat i adjuntes a aquest article.

És per això que des de CCOO PV fem una crida a votar en les eleccions de manera massiva i a fer-ho per aquells partits polítics que assumisquen les nostres reivindicacions. Les eleccions que vénen seran decisives per a les treballadores i treballadors del nostre país.

El nou Parlament pot fer del País Valencià un lloc millor o soscavar els avanços aconseguits pel canvi de polítiques realitzades als darrers quatre anys.

És comprensible la desil·lusió de moltes persones que estan patint els efectes del creixement de la desigualtat i de la pèrdua de qualitat i seguretat en l'ocupació. Cal consolidar i augmentar la reacció que haja pogut donar-se contra l'austeritat i la desregulació que han empitjorat els efectes de la crisi per a persones treballadores, pensionistes i joves. I també frenar el creixement de les forces d'extrema dreta.

La Confederació Sindical de CCOO PV creu que és possible un País Valencià més just per a les persones Treballadores, basat en la democràcia i la justícia social, per l'ocupació de qualitat i salaris més alts, cap a una transició socialment justa i equitativa, cap a una economia digital i una economia amb baixes emissions de carboni. En aquest sentit, la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) considerem que és un marc vàlid de referència i d'orientació de les polítiques a l'àmbit del País Valencià i apostem per una negociació col·lectiva més forta i generalitzada en els sectors, el Diàleg Social i la participació de les persones treballadores són imprescindibles per assolir més justícia i democràcia.

En menys d'un mes estem convocades a participar en eleccions que seran clau per al futur immediat del país, dels pobles i la seua gent. Eleccions el 28 d'abril a les Corts Valencianes i al Congrés i Senat i 26 de maig en els nostres pobles i a Europa. Però totes i cadascuna d'aquestes eleccions amb un clar denominador comú i és que en aquests processos electorals, clarament ho hem vist en precampanya i ho seguirem veient en campanya, es va clarament a dos blocs.

I no cal esquinçar-se les vestidures si parle d'un bloc d'esquerres, de progrés i social que pretén consolidar la democràcia, la igualtat i els drets en pro de les persones més vulnerables i de les dones i que pitjor ho estan passant i un altre clarament de dretes, reaccionari i retrògrad que aposta pel manteniment de privilegis als poderosos i a les elits financeres i empresarials. I no amigues i amics, no és demagògia el que estic dient, és la conclusió a la qual arribe veient les propostes que ens presenten uns i altres, i el que voten en cadascun dels àmbits en què participen.

Perquè com bé va manifestar el secretari general de CCOO, Unai Sordo, el passat 11 d’abril en un acte que va tindre lloc entre el món sindical, de la cultura, de la premsa i de l'economia a Madrid "Hem passat deu anys de polítiques d'austeritat i retallades que han empobrit i precaritzat la vida de les persones. Unes polítiques que, a més, han pretés individualitzar les relacions laborals.

Aquesta és la ideologia ultraliberal que volen instal·lar a casa nostra i cal dir-los que NO, perquè l'austeritat i l'empobriment és el dissolvent de la democràcia". "Ens hi juguem molt. Els riscos per als drets i llibertats democràtiques són més grans que mai.

Per això, cal dir-li a la gent que quedar-se a casa el 28 d'abril no és una opció. Cal anar a votar i reforçar a les urnes majories progressistes que emprenguen polítiques per canviar tanta desigualtat i precarietat, i construir el país que volem des de paràmetres progressistes, de cohesió social i desenvolupament democràtic".

Últimas entradas