3

may 2021

És Primer de Maig

3 de Mayo de 2021. Jose Mª Ruiz Olmos

De nou el Primer de Maig. De nou la classe treballadora al carrer per recordar que el treball és clau en qualsevol societat, per recordar que el món avança pel treball, no per l'especulació ni la corrupció.


És un Primer de Maig en el qual s'ha volgut tornar al carrer. Primer, perquè s'està vencent l'amenaça de la COVID-19, i, segon, perquè és urgent recuperar alguns drets que es van perdre de manera perversa i han de retornar-se: la reforma laboral, la de les pensions, el salari mínim interprofessional. Revertir aqueixes polítiques és possible, és necessari, és urgent.

L'any passat, la mobilització del Primer de Maig es va centrar en les xarxes socials pel confinament al qual ens va abocar la pandèmia. No obstant això, el compromís de la gent que ha aconseguit de manera majoritària frenar l'avanç dels contagis i començar a remetre'ls, ens permeten que, amb les mesures sanitàries lògiques, tornem a prendre el carrer, a celebrar el nostre compromís democràtic i a donar la paraula a les nostres reivindicacions socials, laborals i polítiques.

A més, aquest any d'estat d'alarma ens ha mostrat la importància de tindre un sector públic potent, compromés i d'altíssima qualitat. En els últims anys, es va reduir l'ocupació pública en aquest país de manera irresponsable. Pràcticament, una de cada cinc ocupacions públiques va desaparéixer. Sanitat, servei públic d'ocupació, bombers, sector docent, acció social, cossos i forces de seguretat… van fer un esforç impressionant per a sostindre la gent, la seua salut, el seu benestar, la seua vida; van fer el que millor saben: servir els interessos col·lectius. Però també el sector privat va donar la cara: la neteja, l'ajuda a domicili, o el personal de supermercats, així com les persones de la resta d'ocupacions considerades essencials, entre aquests el sindicalisme, han mostrat que som una societat solidària, responsable, treballadora i lluitadora.

La nostra societat té un deute amb la classe treballadora que ha patit el pitjor de la pandèmia i ha actuat de manera impecable per a superar-la. D'ací el lema d'aquest Primer de Maig: “Un país en deute amb la seua gent treballadora: Ara toca complir”.

Hem sigut els primers a donar la cara, ara cal convertir els aplaudiments dels balcons en drets. Ara cal retornar els drets que es van anar sostraient amb l'únic i il·lícit fi de recuperar un sector bancari que, lluny d'agrair l'esforç que aquest país va fer i està fent per a salvar els seus comptes de resultats, retorna acomiadaments i retallades laborals. Un sector que, lluny de donar un colp de mà per a conjuminar esforços amb la societat, aprofita la crisi sanitària per imposar ERTO brutals. Per això, més que mai toca millorar les condicions de vida i treball de la gent que pitjor ho passava abans de la pandèmia i que amb aquesta ha disparat el seu malestar. Hem de reforçar els drets de les persones joves, dones o immigrants. I, en aquest moment d'emblanquiment públic del pitjor de la irracionalitat xenòfoba, racista i masclista hem de reforçar la democràcia, la cohesió social, la convivència i la solidaritat.

És, a més, un Primer de Maig especial per a aquest sindicat perquè acabem de celebrar el nostre Congrés, estem actualitzant els nostres documents (ponències, Estatuts, resolucions…) i hem renovat l'equip de direcció. Un equip que ja ha anunciat que continuarà la línia marcada per l'anterior secretària general, Consuelo Navarro Sánchez que ha imprés en l'acció sindical i sociopolítica de CCOO a l'Alacantí-les Marines un caràcter clarament social, feminista i ecologista, un compromís en clau humana. Les delegades i els delegats en el Congrés van reconéixer la bona feina de la companya Consuelo amb innombrables reconeixements, aplaudiments i votant favorablement el seu informe.

Serà un Primer de Maig diferent, però serà un primer d'any obrerista i democràtic.

Últimas entradas