10

oct 2016

L'infrafinançament que asfixia les persones

10 de Octubre de 2016. Paco Molina, secretari general CCOO PV

Si no hi ha una millora real i substantiva del finançament, se'ns està condemnant a una desprotecció social i a la falta d'inversió estratègica que necessita el nostre territori.


Acabem de reclamar aquest 7 d'octubre, Jornada Mundial pel Treball Decent, la indignitat de l'ocupació que s'està oferint i el desvergonyiment que els increments de la productivitat i dels beneficis no estiguen repercutint en la millora de les condicions laborals. L'impacte de les polítiques de retallades aplicades durant la crisi, que al País Valencià ha sigut majúscul, ha posat en escac la cohesió social.

Per fi semblen trobar ressò aquelles propostes sindicals que reiteràvem, com la necessitat imperiosa d'incrementar salaris, no solament per la millora del poder adquisitiu, sinó com a aportació a l'economia. Algunes persones, poc sospitoses de defensar els interessos de treballadors i treballadores com Mario Draghi, ja estan dient que és imprescindible acabar amb la devaluació salarial.

Precisament, d'això va el problema del finançament autonòmic. No és un tema de victimisme valencià, és una qüestió eminentment social. És de manteniment dels serveis públics essencials, no solament de l'educació i de la sanitat, també de la protecció a les persones, mitjançant programes específics d'atenció per als qui ho necessiten amb caràcter d'urgència.

Mancar d'allò que per justícia ens correspon, sense menyscabament de la solidaritat territorial, ens impedeix una programació sostinguda d'inversions en infraestructures que són determinants per a la millora de l'economia i l'ocupació. Quan l'accés a les noves tecnologies i al coneixement és una qüestió global, el desenvolupament endogen del territori i la seua competitivitat passa a ser vital. Per tant, no impulsar l'Arc Mediterrani és condemnar les futures generacions de valencianes i de valencians que, comparativament, tindran moltes menys possibilitats.

El 9 d’Octubre és un dia per a celebrar la convivència. Un dia per a defensar una identitat pròpia, una cultura, una llengua i un espai territorial que comence a reparar la desigualtat.

Últimas entradas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.