27

mar 2017

Orgull obrer

27 de Marzo de 2017. Manel Nieto

Benvolgudes lectores i benvolguts lectors, el passat 10 de març celebràvem a la ciutat de Castelló el nostre congrés, el V Congrés de la CS CCOO PV Comarques del Nord. Un Congrés al qual assistia en el meu doble vessant, un com a afiliat de les CCOO i l'altre com a secretari general sortint.


En aquest congrés em corresponia presentar un Informe general i de gestió, que no és més que una anotació del treball que hem desenvolupat els homes i les dones de CCOO a les nostres comarques i sectors de l'activitat econòmica. I ho feia amb la satisfacció de poder-me presentar amb unes credencials que corresponen a l'orgull que significa haver representat més de 12.000 afiliades i afiliats de CCOO a les nostres comarques i a més de 1.300 delegats i delegades de personal, membres de comités d'empresa i juntes de personal.

La satisfacció que representa haver estat al capdavant de la major xarxa de solidaritat en els centres de treball, en la recerca de solució als diferents conflictes que se'ns ha anat plantejant en el dia a dia, ací, en les empreses, en el món del treball que és on som subjecte actiu i de primer ordre. Però també amb la satisfacció d'haver-nos oposat en aquests quatre anys amb companyes de viatge com han sigut les diferents plataformes de les quals hem format part, que hem coincidit i ens ha unit allò que ens és propi i té a veure amb interessos generals i de ciutadania, sanitat, educació, pensions, dependència, contra la violència masclista i un llarg etcètera. Això, que ha sigut un treball ingent, ha sigut fruit del compromís abnegat i constant, de la voluntat col·lectiva i no poques vegades injuriat per propis i estranys. Aqueixa obra coral de persones que ens hem acompanyat en aquests quatre anys. Persones amb les quals he compartit projecte sindical, il·lusions, anhels, utopies i lluites.

Comprendran vostés, que després de tantes hores compartides, amb moments agres però també dolços, enriquidors dels que forgen i reforcen llaços i relacions que li acompanyaran a un al llarg de la seua vida. A la fi del mandat per a mi ja no són companys o companyes, sinó la meua gent, aqueixa gent que són peça necessària en l'esdevenir de les persones i que nodreixen els projectes vitals. A totes elles i a tots ells i des d'ací, des d'aquesta tribuna de CCOO el meu xicotet homenatge, des de l'estima, l'afecte i el respecte, sobretot el respecte.

Perquè ja saben vostés allò d’els galons es posen i el respecte es guanya”. Elles i ells, aquells que ens congregàvem en aquest V Congrés, que no érem més que representants de la voluntat d'aqueixes més de 12.000 afiliades i afiliats de CCOO, van voler atorgar-li a aquest que els escriu, una vegada més, la confiança molt majoritària per a seguir al capdavant de les CCOO de les Comarques del Nord. Cosa realment que enorgulleix, per a un fill d'una família humil, obrera i que des de la joventut el que més m'ha mogut i omplit ha sigut lluitar contra les injustícies, les desigualtats i els drets laborals. Primer gaudint de la confiança dels meus companys i companyes de Todagrés per a representar els interessos col·lectius i ara, una vegada més, a les meues volgudes CCOO.

L'equip que hem eixit triat en aquest congrés i que avui dilluns 27 de març formalitzem la constitució de la nova Comissió Executiva som conscients dels reptes que tenim per davant, en el pla intern i en el pla extern, en el món del treball i en el carrer, però amb una premissa molt clara i és que seguirem treballant amb l'afany que mereix seguir enfortint el moviment sindical, l'organització obrera, entenent les CCOO com el millor instrument per a la defensa dels interessos de les treballadores i dels treballadors. Gràcies companyes, gràcies companys per fer-me mereixedor de la vostra confiança. Aqueix és el meu orgull!

Últimas entradas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar su navegación. Si continúa navegando está dando su consentimiento para su aceptación y nuestra politica de cookies, haga click aqui para más información y ver cómo desactivarlas.