7

sep 2020

Fem escoles segures

7 de Septiembre de 2020. Xelo Valls

El 2020 quedarà en la memòria col·lectiva com l'any que un diminut ésser va fer trontollar esquemes i estructures. La pràctica totalitat de països i Estats han estat afectats per la lluita per minimitzar i eradicar aquesta malaltia i que no imaginàvem que ens poguera afectar.


La realitat de la pandèmia i la necessitat de frenar els seus efectes ens va portar al confinament dels darrers mesos del curs 2019-2020, com be coneixem.

Durant tot este temps, des de la FE CC OO-PV hem estat fent propostes i participant activament en els espais de diàleg i negociació. Hem estat com sindicat de classe que som, tant a nivell sectorial amb la Conselleria d'Educació i també amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, com a nivell general amb el Govern valencià com a part de la Confederació Sindical de CC OO del Pais Valencià.

A nivell de la Conselleria d'Educació, participant i fent propostes en el Fòrum Educatiu en qualitat d'organització sindical del professorat i personal educatiu de pública i concertada. En aquest marc de diàleg hem apostat per una presencialitat segura en la tornada a les aules, com la pràctica totalitat d'organitzacions que conformem el Fòrum. La dotació del fons extraordinari provinent del que el govern de l'Estat ha dedicat a educació, 200 milions, ha estat dedicat a educació íntegrament i això ho valorem positivament. No obstant, considerem que amb un major fons estatal (al voltant d'un poc més del doble), les accions de la Conselleria d'Educació hagueren estat majors, podent arribar a doblar la plantilla extraordinària que s'ha establert. Aquesta és una reivindicació que fem al Govern estatal.

En el marc de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives hem sigut també part activa per proposar i vigilar les mesures establertes per a preservar la seguretat sanitària de centres de menors que tutela l'Administració i centres de persones amb diversitat funcional.

I molt important ha estat la nostra contribució en el marc de l'acord per a la reconstrucció Alcem-nos, on els apartats dedicats a educació comprometen al Govern valencià a reduïr ràtios o tindre atenció i cura de la salut emocional als centres educatius. Considerem des de CC OO-PV que la situació del confinament i la pandèmia ha generat situacions de pèrdua més enllà i més importants del que ha pogut ser pèrdua de continguts curriculars purament acadèmics. Tant alumnat com professorat i personal educatius ha perdut en contactes i interaccions entre iguals i entre col·lectius, pot ser alguna pèrdua de familiar. La gestió de temors i les perspectives de futur han de ser ateses des del que nosaltres hem denominat salut socioeducativa. I aquest és un compromís adquirit del que estarem vigilants.

Des de la FE CC OO-PV considerem que la situació viscuda ha d'esdevindre un fet educatiu que ens eduque a persones grans i menudes, a administracions i ciutadania a una sortida que reforce els serveis públics i a establir eines, estratègies i capacitats per abordar situacions d'aquest tipus que puguen repetir-se. I en aquest punt, la cura del mediambient i la biodiversitat és una peça clau per evitar futures zoonosis
I mentre, estarem en la feina de la defensa de drets laborals i vigilància de la salut laboral, fent propostes i reivindicant-les en els diferents espais de diàleg i negociació on participem. I si el diàleg no funcionara, la mobilització seria la nostra proposta.

Últimas entradas