17

ene 2014

Carta per a l'afiliació

17 de Enero de 2014. CCOO PV


Benvolgut company, benvolguda companya, vivim temps difícils, amb grans dificultats per a trobar i mantenir l'ocupació, amb un retrocés constant en els drets laborals i un atac frontal a les llibertats ciutadanes. L'última reforma laboral va desequilibrar la balança del costat de l'empresa i ara la tasca del sindicat, que representa el valor del que és col·lectiu davant de les respostes individuals, s'ha complicat.

Prescindir del diàleg social i minimitzar el nostre paper en la negociació col·lectiva forma part d'aqueixa estratègia del Govern. Per a això, s'ha servit del potent altaveu dels mitjans de comunicació que majoritàriament han difós els nostres errors, que els n?hi ha hagut, invisibilitzant els encerts que no han sigut pocs.

CCOO ha canalitzat, juntament amb altres col·lectius, la lluita pels drets i el benestar social que la ciutadania, d'una manera o d'una altra, sempre ha reclamat. Canviar aquesta societat profundament injusta i defensar les condicions de l'ocupació i la qualitat de vida de la classe treballadora és la nostra raó de ser. Per a això, hem combinat la negociació i la mobilització, sent conscients que l'element clau, la nostra principal força, està en l'afiliació. Ens la dónes tu, amb la teua quota i amb la teua implicació en el sindicat.

Una implicació diversa, adaptada a les teues possibilitats, i que aspirem que puga ser més participativa. Açò ens obliga a revisar la nostra estructura i funcionament per a obrir tantes vies com siguen necessàries, tan presencials com a través de les xarxes socials, noves eines que propicien una comunicació bidireccional àgil i senzilla. Escoltar el que has de dir-nos i integrar aquelles propostes que encaixen en l'estratègia sindical, enriqueix el nostre treball.

És il·lusionant comprovar que encara hi ha persones disposades a transformar la indignació en organització solidària i combativa, a pesar de viure dificultats econòmiques. Per això ens dirigim a tu, per agrair-te la teua afiliació a CCOO i per reconéixer en aquesta la independència i l?autonomia de gestió que ens aporta. Estem caminant per arribar a l'autofinançament i, entre altres mesures, hem establit una quota militant, de caràcter voluntari, així com altra súper reduïda per als qui no tenen cap tipus d'ingrés. La dramàtica destrucció d'ocupació no pot ignorar els efectes en l'afiliació, per la qual cosa és un objectiu prioritari recuperar a poc a poc les xifres que situen CCOO com la major organització social.

Créixer és necessari per a poder ser baluard d'unes condicions laborals dignes per a homes i dones sense discriminació, així com els drets propis d'un Estat social: habitatge, educació, sanitat, prestacions socials o jubilació. Perquè ens juguem el futur, col·labora enfortint l'organització i estenent l'afiliació entre la gent que t'envolta, val la pena.

Últimas entradas