5

dic 2016

Rajoy, no menyspree la veu de la classe obrera

5 de Diciembre de 2016. Manel Nieto i Mortcillo

Amics i amigues d'aquesta tribuna de CCOO, ha sigut força el temps que hem estat sense Govern a l'Estat, moltes les veus i les presses perquè es conformés i la proa del país tingués una clara orientació on dirigir-se, faltava saber finalment qui comandaria aquest timó. Un timó que des de CCOO hem reclamat i reivindicat que no era igual qui el governés, ja que dependria molt de la ideologia i les preferències i no menys les sensibilitats a l'hora de comandar aquest timó.


Vostés saben que no és el mateix virar cap a l'esquerra, on presumiblement la sensibilitat i les prioritats són atendre la urgència de les persones, sobretot les que han resultat ser les paganes d'aquests anys de crisi cruel. Atendre necessitats bàsiques per a les persones i per al millor rumb de la nostra societat, amb una qualitat democràtica millor en forma d'obertura del diàleg social i tenint en consideració les propostes que des d'UGT i CCOO i els moviments socials hem plantejat de manera inequívoca per a l’eradicació de la pobresa (en qualsevol dels seus vessants), desnonaments, acabar amb el maltractament a les nostres pensionistes i joves, al món de la ciència, de la cultura, maltractament a les dones d'aquest país, als nostres serveis públics i retirar allò que al món del treball, treballadors i treballadores, empreses, economia del país, etc. ha laminat per vergonya d'una societat.

Parle de retirar les dues últimes reformes laborals, tremendament pernicioses i que han degradat el factor treball de manera tan notable com portar a una part important de les treballadores i dels treballadors a la misèria i a l'esclavitud, i permeten-me dir-los que no és tremendisme, ni estic en un procés d'alienació mental, simplement i planerament els parle de l'esclavisme del segle XXI, salaris que no donen per viure en termes de decència, per això ens han sentit dir i hem escrit en quantioses ocasions, que avui tenir una feina no és sinònim de viure en dignitat.

És per això que, des del moviment sindical i les organitzacions socials hem confrontat amb el Govern del PP, no per ser el PP, sinó per les polítiques antisocials que ha aplicat. Per aquest motiu demanàvem la conformació d'un govern progressista i social, perquè es donés un viratge a aquesta forma de fer política.

L'altra possibilitat que se'ns plantejava és la que ara tenim, un Govern capitanejat novament per Rajoy, que a la primera asseguda que té amb els agents socials torna a agafar el timó virant a la dreta. I és que, com diu el secretari general de CCOO, Toxo "El Govern ha de" reaprendre "l'assignatura del diàleg social" i per això critiquem la falta d'actitud del president del Govern, Mariano Rajoy. Davant la situació que s'està vivint al país, necessitem diàleg i solucions a problemes com l’atur, la pobresa i les pensions, sorgits de la mala gestió de la crisi.

En aquesta reunió se li va advertir a Rajoy de les assignatures pendents per a aquesta legislatura i que no poden esperar, cas de la millora que s'ha de donar en el salari mínim interprofessional, que ha d'assolir els 800 euros l'any vinent. Una mesura que millorarà els salaris i augmentarà el poder adquisitiu de la ciutadania. També posar en funcionament una renda mínima per a tots aquells sectors que pitjor ho estan passant en aquests últims anys de recessió econòmica. Una altra de les qüestions que li plantejàrem en la reunió al president del Govern era la situació crítica del nostre sistema públic de pensions, que es veu "amenaçat" per les polítiques que s'han emprés pel seu Govern. Insistint a "posar un nou viatge" al fons de reserva de les pensions de 9.500 milions d'euros com va fer dijous passat, i són 19.200 milions d'euros els que ja n’han tret en aquest any.

Per això ens atrevim a exigir al Govern que d'una vegada per totes atenga les propostes que fem des d'UGT i CCOO per a la pervivència i enfortiment del sistema de la Seguretat Social. Ja que han de saber vostés, que tan sols queden 15.915.000 d'euros a la guardiola de les pensions.

Davant d'aquesta situació generalitzada que estem vivint, la manca de sensibilitat amb la qual s'està començant a governar aquesta legislatura i les fosques aliances que se segueixen produint des de l'orientació ideològica, per "clavar la dent" al sistema públic de pensions per la via d’insistir en la seua privatització, hem d’engreixar la voluntat de diàleg d'aquest Govern mitjançant la mobilització social. Per això el proper dia 15 de desembre tenim una cita ineludible a les 12.00 hores a les capitals de província del conjunt de l'Estat. Perquè la protecció i defensa del nostre sistema públic de pensions i els nostres pensionistes presents i futurs exigeix, del compromís solidari que el conjunt de la ciutadania hem de mostrar a hores d'ara per no haver de lamentar demà.

Últimas entradas