8

mar 2017

Educació és futur

8 de Marzo de 2017. Xelo Valls, secretaria general Federació d'Ensenyament CCOO PV

Hem de continuar exigint la derogació de la Lomqe, la reversió de les retallades i l´increment pressupostari dedicat a educació per tal que es baixen les ràtios i recuperar les 18 hores lectives en Secundària.


Des que el 2013 el govern estatal del PP va proposar i publicar la Lomce, la Federació d´Ensenyament de Comissions Obreres del País Valencià (FE CC OO-PV) junt amb altres agents i organitzacions de la comunitat educativa, hem rebutjat aquesta llei que hem considerat retrògrada i que atempta contra l´equitat en l´educació.

Érem conscients que la campanya «Resistència a la Lomqe» havia de ser sostinguda en el temps i que la lluita seria llarga. A més, el context de retallades pressupostàries que es repeteixen des de 2012 ha empitjorat condicions laborals i minvat conquestes socials.

En les circumstàncies actuals, encara tenim la llei vigent i les dotacions pressupostàries poden tornar a veure´s afectades a la baixa. En aquest escenari, el pacte educatiu que diu voler aconseguir el Govern estatal no serà possible sense un vertader diàleg amb el conjunt de la comunitat educativa.

Per això, hem de continuar exigint la derogació de la Lomqe, la reversió de les retallades i l´increment pressupostari dedicat a educació per tal que es baixen les ràtios i recuperar les 18 hores lectives en Secundària. Cal un sistema de beques que garantisca la igualtat d'oportunitats, l´eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP.

La FE CC OO-PV considera necessari posar fre a la privatització del sistema educatiu a l´hora que mantenim la reivindicació per la recuperació de les plantilles i la dignificació de les condicions laborals del professorat. Fa només uns mesos vam realitzar una consulta participativa a l´afiliació. Democràticament, es va expressar un posicionament favorable a la vaga. El 60 % de l´afiliació secundaria una vaga educativa contra les retallades i la Lomqe. A més, la demanda de què la convocatòria fóra unitària va ser molt majoritària.

El perfil unitari i de classe de l´afiliació de CC OO expressat en aquesta demanda està garantit en aquests moments per la decisió de les organitzacions sindicals estudiantils i la decisió del moviment de pares i mares en el marc d´una plataforma unitària com és la Plataforma estatal per l´escola pública. És per això que insistim en la màxima unitat del moviment sindical educatiu valencià per donar suport a la convocatòria i que la Plataforma en defensa de l´escola pública al País Valencià se sume a la iniciativa.

La jornada de vaga del pròxim 9 de març ha de ser un èxit i tornar a dir alt i clar que defensem sense reserves el dret a l´educació des d´infantil a la universitat, que la comunitat educativa continua en resistència a la Lomce i al seu model educatiu, i que cal revertir les retallades educatives.

Últimas entradas