17

feb 2020

Il·lusió, reptes i organització: CCOO!

17 de Febrero de 2020. Albert Fernández

Benvolgudes lectores i lectors, companyes i companys, no és aquesta la primera volta que m'adrece a vosaltres des d'aquesta tribuna, espai des d'on les Comissions Obreres del País Valencià hem expressat la nostra opinió i posicionament sobre el que ens preocupa com a classe treballadora, com a ciutadania. Fins ara ho havia fet com a responsable de les diferents secretaries al meu càrrec però, com la major part de vosaltres haureu llegit o escoltat als diferents mitjans, avui ho faig com a secretari general de la Unió Intercomarcal de les Comarques del Nord de CCOO PV.


Com també us haureu assabentat pels mitjans, haver estat elegit com a secretari general respon al fet que Manel Nieto fa un pas endavant per assumir altres responsabilitats a València, per reforçar l'equip del secretari general de la Confederació de País Valencià, Arturo León, en la tasca de la representació institucional del sindicat. Tasca de gran importància ja que, malgrat no ser molt coneguda, i en ocasions no valorada, és vital per al desenvolupament econòmic i social del nostre país.

És un orgull representar aquesta organització des de qualsevol responsabilitat, com a afiliat de base, delegat d'empresa, sindicalista o membre de qualsevol òrgan de direcció d'aquest sindicat, perquè açò significa representar la classe treballadora, la ciutadania, envers la millora dels drets i de les condicions laborals i socials. Així la nova tasca representa una gran responsabilitat que intentaré, fent tant com puga, dur-la a terme de la millor manera i amb el treball conjunt de totes les persones que conformem aquesta Unió Intercomarcal, la unió fa la força!

Així, amb aquest treball conjunt hem de ser capaços de mantindre la cohesió interna per dur a terme una acció sindical adreçada a aconseguir una major afiliació i un augment i millora de la nostra representativitat, a les empreses, a les institucions i des dels diferents moviments socials dels quals formem part. Molts són els reptes que com a organització sindical de classe i sociopolítica hem d'afrontar. No hi ha futur sense sostenibilitat i aquesta implica respecte i igualtat, a tots els àmbits.

Les dones i els homes que formem part de les CCOO PV Comarques del Nord, des de la primera afiliada i afiliat, passant per tots els càrrecs sindicals i fins arribar a mi, com a nou responsable d’aquesta organització, hem de sentir-nos orgulloses de representar la millor tradició obrera i hem de ser conscients d'aquesta gran responsabilitat. Aquesta responsabilitat s’ha de traduir a continuar alimentant el millor instrument per a la defensa dels interessos de la classe treballadora, dels seus drets, de conquerir-ne de nous, d'arribar al màxim de centres de treball i de saber respondre a les noves realitats que estan donant-se al món del treball. Cal fer de les CCOO l'eina profitosa i útil per a combatre la precarització i per portar dignitat a aquelles a qui l'avarícia li la nega. Hem de ser capaços de ser més i millors per representar a més treballadores i treballadors i en millors condicions. Una tasca il·lusionant i encoratjadora que des de la decència i els valors de les CCOO em duu a fer una crida perquè us hi apropeu, per a viure-la des de dins i participar d’aquesta, des de la crítica constructiva, que és la millor eina de progrés. Perquè com ben bé sabeu res és per a sempre, la conquesta de drets i llibertats ha de ser una acció continuada i de militància sostinguda. Tenim una tasca molt important amb vista al futur d'aquesta organització, i per tant d'aquesta societat. Tasca que, com ja he expressat, cal realitzar-la des de la coherència, la cohesió interna i des de la força que ens dona el treball conjunt, i la mirada cap al futur.

I si d'unió parlem, cal un equip de treball, un equip que el completen, a més de les diferents adjunties, la companya Esperanza Gallego, qui ja assumia responsabilitats importants en l'equip anterior, les companyes Lidón Beltrán, qui assumirà les responsabilitats associades a la Secretaria d'Organització, i Natacha Jiménez, amb les secretaries d'Ocupació i de Moviments Socials. El càrrec no fa la persona. Comença una etapa nova però seguiré amb la porta del despatx oberta a l'afiliació, a les entitats, a les plataformes, per totes i tots. Seguiré estant a peu de carrer lluitant amb totes vosaltres com fins ara.

No puc cloure sense agraïments. No puc oblidar les companyes i els companys d'empresa, són ells qui em van donar la confiança en les eleccions a RLT i l'origen de la meua implicació activa per la defensa dels drets laborals i socials des de les CCOO, ni tampoc de totes les companyes i els companys que en l'intern del sindicat han anat confiant en mi. I ara, més a la vora, Manel Nieto per donar-me al seu dia l'oportunitat de treballar en un equip que, millor o pitjor, amb més o menys recursos, crec que hem deixat aquesta organització en un bon lloc, en el lloc que es mereix. I evidentment, agrair al Consell de la Unió Intercomarcal la confiança dipositada en mi el dimecres passat 12 de febrer.

Salut i força per continuar la lluita.

Últimas entradas