30

abr 2019

Primer les persones. Primer de Maig

30 de Abril de 2019. Ana Mª García Alcolea

Som a les portes d'un nou Primer de Maig, i no menys important que els anys anteriors, envoltat encara en l'halo de les eleccions generals i autonòmiques.


Enguany serà important per partida doble. D'una banda, per haver exercit un dret com és el del vot en democràcia, sent majoritari a les forces d'esquerra que més propers tenen els seus programes polítics a les nostres propostes laborals i socials. D'altra banda, perquè la classe treballadora mai deixem de lluitar per una societat més justa i igualitària, per la qual cosa als nous governs que puguen conformar-se, seguirem reivindicant millores de les condicions de treball i de vida del conjunt dels treballadors i de les treballadores i de la societat.

No obstant això, la problemàtica actual ni desapareix ni l'oblidem. Tenim molts reptes per davant ateses les circumstàncies actuals, ja que segons les xifres, es crea ocupació, però la major part d'aquesta, ho és a temps parcial no desitjat, temporal i amb baixos salaris, per això és tan important que s'engeguen mesures que compensen la situació que s'està vivint per gran part de la nostra ciutadania. Perquè si hi ha recuperació econòmica, aquesta no ha de deixar arrere gran part de la població que ha patit i segueixen patint els efectes de les crisis i de les polítiques d'ajust i de retallades, així com les reformes laborals que van provocar la facilitat dels seus acomiadaments i la pèrdua de drets.

D'una cosa estem convençudes, la situació actual de precarietat laboral té una solució multicausal: derogació de les reformes laborals que van ser dissenyades per a la devaluació, política fiscal justa i reforma de les pensions. Alhora, s'ha de donar el canvi de model productiu, i apostar per sectors generadors d'ocupació de qualitat, amb el reforç dels serveis públics en educació, sanitat, dependència, serveis socials, etc. energies renovables, rehabilitació eficient d'edificis…

Tot el que puga amenaçar els drets laborals i socials, ho combatrem en les institucions amb el diàleg social i als carrers, amb la mobilització. Eixirem per la creació de treball decent, la reducció de la sinistralitat, les múltiples bretxes que patim les dones al llarg de la vida, la qualificació, la desigualtat i la pobresa, per la recuperació de drets, i un llarg etcètera reivindicatiu.

Ens manifestarem a tot el País Valencià contra la desigualtat i la precarietat laboral i social, per la qual cosa fem una crida a omplir els carrers per a dir alt i clar que volem MÉS DRETS, MÉS IGUALTAT I MÉS COHESIÓ. Demanarem al nou Govern que aquestes siguen les seues prioritats.

Mentre no hi haja una vertadera recuperació social i laboral, no avançarem realment com a societat. Fem una crida a tota la classe treballadora, tinguen o no ocupació a dia d'avui, a manifestar-nos aquest Primer de Maig.

Per tots aquests motius i per les persones, que són el primer, ens veiem als carrers el Primer de Maig.

Últimas entradas