5

jun 2023

Nosaltres a la nostra

5 de Junio de 2023. Manuel Martínez Solera

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV reclamarà, dins del seu àmbit de competència, que els nous governs sorgits després dels comicis del passat 28 de maig, continuïn amb la implantació de polítiques socials i el reforç dels serveis públics.


Valorem de manera rotunda les mesures que van permetre mantenir i en el seu cas millorar, les condicions de vida de la majoria social del País Valencià i instem a les noves administracions valencianes (Consell, diputacions i corporacions municipals), a mantenir el diàleg social com a eina de progrés.

Des d'un absolut respecte pels resultats electorals del passat 28 de maig al nostre territori, no podem deixar de valorar la concertació social que va permetre que, l'economia del País Valencià no col·lapsés i va mantenir l'ocupació en moments crítics. Les ajudes a empreses, persones autònomes i treballadores per compte d'altre, van permetre donar estabilitat als projectes vitals de milers de valencians i valencianes, així com una major protecció de persones en risc d'exclusió i dels nuclis familiars més vulnerables.

Demanem a les noves administracions valencianes, que continuïn incidint en aquelles mesures que han permés la protecció de les persones. Els serveis públics són un pilar bàsic de l'estat del benestar i la base d'una societat que avança cap a un futur de progrés. D'igual manera i amb el mateix profund convenciment, reclamarem a les diputacions, consistoris i al Consell, polítiques sostenibles que permetin una vertebració real del nostre territori i que no suposin el minvament o la destrucció dels nostres recursos naturals, paisatgístics o culturals. Especial vigilància i exigència (tal com hem fet fins al moment), tindrem a afermar i avançar en les polítiques d'igualtat i de lluita contra la bretxa de gènere.

CCOO té propostes que han fet arribar a totes les forces polítiques, aquestes es preveuen com a qüestions prioritàries per a abordar reptes com, una transició econòmica responsable i la consolidació i el reforç dels serveis públics.

Com ens recordava Ana García Alcolea “El diàleg social és aquest puntal necessari per a avançar socialment i econòmicament a la nostra comunitat autònoma”.

La convocatòria d'eleccions generals el 23 de juliol de 2023, impedirà el desenvolupament i l’aprovació de lleis importants per a l'esdevenir d'una societat democràtica, igualitària i equitativa. Fem una crida a la participació a la nostra afiliació i al conjunt de la classe treballadora, perquè, com també ens recordava Ana García Alcolea “el model social està en joc”.

Doncs ben benvolguts lectors, aquestes seran les nostres premisses i exigències per a continuar avançant en drets laborals i de ciutadania i davant del soroll interessat i partidista, promogut per qui només pretén desprestigiar un model social construït entre totes durant 45 anys, nosaltres seguirem a la nostra.

El títol preliminar, art. 7 de la CE consagra el nostre paper com a organitzacions bàsiques per a la defensa i promoció dels interessos econòmics i socials.

El que s'ha dit, nosaltres a la nostra.

Últimas entradas