Categoría: UNIVERSITAT

23

may 2018

BLOGS CCOO PV

Ramiro Reig: In memoriam

Quan fa a penes uns dies visitàvem l'excel·lent exposició sobre els 50 anys de CCOO PV en La Nau, Ramiro va comentar que el que més li havia agradat era que no queia en personalismes sinó que oferia un relat col·lectiu, el de la història obrera i la reconstrucció del sindicalisme.

Publicado por Pere J. Beneyto en BLOGS CCOO PV el 23 de Mayo de 2018. Categorías: DICTADURA, MOVIMENT SINDICAL, CRISTIANISME, UNIVERSITAT.

9

may 2016

BLOGS CCOO PV

UJI: 25 anys d'oportunitats

Des de la perspectiva de les classes populars, la creació de la Universitat Jaume I va tenir un gran i positiu impacte a les comarques castellonenques. Per contextualitzar la importància d'aquest esdeveniment històric hem de recordar que l’UJI es va crear l'any 1991, mentre a Espanya encara s'estava construint l'estat social. I de la mateixa manera que es creava un sistema sanitari públic de qualitat per a tota la població o tal com es tractaven de consolidar i millorar els diversos nivells de l'ensenyament públic (Llei d'ordenació general del sistema educatiu, 1990), també es pretenia democratitzar les universitats (Llei de reforma universitària, 1983), facilitant l'accés als estudis universitaris a molts sectors socials de les classes populars, com els fills i les filles de famílies treballadores o la joventut rural, per exemple, per a qui fins a aqueix moment açò havia resultat molt difícil o summament costós.

 

Publicado por Manel Nieto, secretari general CCOO Comarques del Nord en BLOGS CCOO PV el 9 de Mayo de 2016. Categorías: UNIVERSITAT, UJI, SERVEIS PUBLICS.

Últimas entradas

Palabras clave